hade visst lite fel då'rå...

Olivträd ska tydligen inte tappa sina blad, då har de brist på något.

Tackar Elin för denna information :)


"Olivträd har nu sin viloperiod för att få nya växtkrafter till våren. Ska då helst stå svalt o lite mörkare. Vår/Sommar/Höst-tid trivs de allra bäst ute, i bästa solläge! Ja har lyckats få olivträd att överleva i frodas väl inne men då i soooligt söderfönster o mycke vatten. Varför de tappar blad är oftast pga brist på solljus. Ull löss kryper sig lätt på inne, spec under vinterhalvåret. Behandla me sopavatten! Lite knep o knåp kräver de, men de är det värt för fina är dom! Räddningen är alltid att skjussa ut dem till sommaren, göd o ansa så tar de sig alla gånger om de skulle fått stryk. En liten uppsats om olivträd! Kul o läsa din blogg Malin!"

Jag inser ju bara mer och mer vilken tuuur det var att jag hittade ett i plast. Ett riktigt hade ju rådött hemma hos mig. Undrar om gröna fingrar är något man föds med eller något man skaffar sig??
Hoppas jag kan få mitt lilla citrusträd att överleva!

Tjipp!

Dagens växtinköp

Hade ju bestämt mig för att införskaffa ett olivträd idag...och så blev det väl på sätt och vis. Kollade lite med en kollega om hon visste något om olivträd om skötsel och så. Hon sa att de är superfina men tappar liksom bladen efter ett tag. Dom dör inte men de beter sig tydligen så. Men hur kul är det att bara ha en kal pinne?? Men då tipsade hon mig om citrusträd och lagerbladsbuske/träd som är bra mycket mer lättskött plus att de behåller sina blad :)
Jag körde min lilla pensionärsbil till Blomsterlandet för att kolla läget. Hittade ett fint citrusträd men ingen lagerbladsbuske/träd, de kommer tydligen inte förrän till våren. Och så när jag gick där, så bara var det där, alldeles fint och perfekt, mitt OLIVTRÄD...i plast :) Perfekt för mig som till och med tar död på kaktusar!
Olivträdet hamnade i en sockerlåda tillsammans med lite tidningar i hallen.
Slänger in en blid på vår kamin...ser ni olivträdet? =)
Kaminen är av märket Jötul. Den ser svart ut på bilden men är egentligen mörkgrå. Jag föll för den för att den känns lite nättare än andra kaminer jag har sett. Den är liksom inte rund utan lite mer trekantig. Vedkorgen är köpt på Iems.
Just för tillfället har vi nog jordens omysigaste kök och jag vet inte hur jag ska få det mysigt. Det är liksom bara fyrkantigt. Idag fick citrusträdet flytta dit, och det blev faktiskt lite mysigare. Korgen det står i är också från Blomsterlandet. Jag virade vanligt tidningspapper runt krukan. Mest för att slippa se den illorangea krukan...inte jättupphetsande kan jag tycka, med en orange kruka alltså :) Iallafall inte i detta sammanhanget.
Ljusstaken är från Röshult.
Hoppas er dag har varit bra!
Tjipp!

Olivträd

Idag tror jag bestämt att det ska inhandlas ett eller kanske två olivträd... Ska dock läsa lite om hur de ska skötas för att se om de kanske ev skulle kunna överleva hemma hos mig. Tycker dom är så himla fina!
Tjipp!

Kan ju inte vara så svårt...

...att göra en sån här!?
Fast med en lite större genomskinlig lampa i skulle vara nice :) Kanske få bli en sovrumslampa.. Få bli nästa projekt!
Tjipp!

Nu är dom på plats!

Här har vi dom, på sin tänkta plats. Vet inte riktigt vad jag tycker, men som sagt så får de hänga där tills jag hittar något annat. På väggen till vänster ska Cole & Sons trädtapet upp. Hoppas det blir bra. Ibland är det så svårt att se framför sig hur det kommer bli, men jag tror det blir bra :)
...
Dörren man ser är in gången till vårt sovrum :)
Tjipp!

Huset

Här har vi då själva huset :)
Hallen nere
Hallen uppe och vindstrappan. (jag vet, den är livsfarlig, ska åtgärdas) :)
Kök på nedre plan. Kaklet är svart med ser blått ut på bilden.
Rummet man ser till vänster är matrummet.
Matrummet.
TV-rum med ingång till matrummet.
Nicolinas rum, övre plan. Hon har det fetaste rummet i hela huset :)
Vårt sovrum.
Toalett och tvättstuga i anslutning till vårt sovrum.
Köket igen.. :) Dörren rakt fram leder ut på baksidan, till vänster om den finns en toalett till med dusch..hittade tyvärr ingen bild på den bara. Men den är svart och vit :)
Så här såg alltså huset ut när vi flyttade in. Det enda vi har gjort är en fondvägg i Nicolinas rum, satt i kamin i tv-rummet och klätt in vårt sovrum i vita plank :)
Tjipp!

Ha, jag vill ha, jag vill också haaaaa!!!

Det finns så mycket fina saker man vill haaaa :) Här är några från min önskelista.

Tjipp!

Varför blir det alltid så här???!

Kan någon kunnig människa berätta för mig varför det alltid blir så här med mina blommor?? Den ena vissnar liksom och den andra håller sig vid liv. Det är i vilket fall som helst vansinnigt störande...
Tjipp!

En glimt av matrummet...

Här kommer en liten glimt av vårt matrum... Än så länge är allt väldigt kalt. Jag behöver bo in mig lite för att se och veta hur jag faktiskt vill ha det och det kan ta sin lilla tid :) Matsalsmöblerna är ifrån EM i Tenhult och heter Skirö. Jag blev förälskad första gången jag såg dom. Gillar det lite lantligt moderna :)

Byrån eller skänken eller vad man kallar det. Den som står borta i hörnet i allafall har vi köpt på Erikshjälpen. Då var den träfärgad. Men jag har ju en amazing pappa som kan göra allting vitt :) och det fick han göra denna gången också. Tycker den blev döfin! Gillar att den är lite bullig och så med...
Nu har ni fått se vad vi sitter och käkar iallafall :)
Tjipp!

Stolsdynor

Är på jakt efter några fina stolsdynor med volang. Trettonhelgen var vi i Örebro hos Niklas föräldrar och firade jul, då passade vi på att ta med oss ett gammalt slagbord och tre stolar hem som hans farmor och farfar har haft för längesen. Och nu skulle jag vilja hitta några najsiga stolsdynor i lite romantiskt stil till stolarna.
Dessvärre är det ju alltid så att dom man tycker är finast alltid är dyrast...:( Jag känner inte för att lägga massa pengar på några stolsdynor...
De ser ju i stort sett likadana ut ser jag ju nu när jag lägger upp dom här :)
Igår började vi fixa till det i sovrummet. Vet inte om jag är nöjd. Gammelfarmors gamla kökssoffa blev iallafall en sängstomme. Vi hade den i köket i vårt förra hem men här i huset fanns det ingen bra plats för den. Kommer blid på den snart..
Idag tog jag lite växter från några jularrangemang som började ge upp och gjorde ett nytt. Jag är verkligen inte bra på blommor och sånna grejer men dessa tål till och med att bo hos mig :)
Kronorna är från (trummvirvel).... Zelected by Houze :) Om det är någon som undrar varför jag har så mycket grejer där ifrån så är det för att jag har varit säljare för dom, då blir det liksom så automatiskt :)
Tjipp!

Tv-rummet då'rå

Det har kommit önskemål om att se mer av huset och rummen. Här kommer ett litet smakprov på tv-rummet. Detta rummet är mest klart i hela huset, men inte helt. En kamin har installerats med väggen bakom är inte klar än, den får ni se när det är klart. Jag är verkligen ingen bra fotograf...men jag gör så gott jag kan :)
Hyllan på väggen har jag köpt superbilligt på tradera. Då var det svart och brun men min kära pappa sprutmålade den vit. Vet inte vad mer jag ska ha på den så än så länge är den lite kal :)
Peter Sethman fick komma med på ett hörn :) Tv:n har min man trånat efter ett tag nu. Jag har alltid sagt att den får du köpa när vi köper hus. Trodde ju aldrig att det skulle hända :) Och nu sitter den där.
Min favvis!
Alla kuddar i soffan är från Zelected by Houze.
Mycket bilder blir det, men det är ju det som är kul :) Hoppas ni gillar det!
Tjipp!

Går i tapettankar...

Jag bara äääälskar ju vitt, vitt, vitt... men hör och häpna, jag funderar på om man kanske skulle vara lite wild and crazy och faktiskt sätta upp en tapet i hallen eller kanske bara en fond i trappen med lite färg eller i allafall mönster på :)
Här kommer lite av mina tapet tankar. Problemet är ju att det finns så mycket fint i så många olika stilar. Kommer förmodligen aldrig att kunna betsämma mig...

Det lutar mest åt Cole & Son trädtapet som fond i trappen... men som sagt...jag kommer aldrig kunna bestsämma mig. Och när jag väl har bestämt mig kommer jag att ångra mig :)
Tjipp!



Krokar

Ville ha fina krokar på toan. Den som söker han finner...jag fann dessa på mixin.se :) Nöjd!
Vad tycker ni??

Så här fick det bli så länge...


Texten är stämplad på ett transparent papper. Jag la den bara på vår vita skänk med en liten krans brevid som jag köpt i en blomster affär för lääängesen. Hjärtat som ligger över har min kompis Ida gjort till mig av en gammal rostig taggtråd. Superfint! 



Tjipp!

Pyssel..

Detta var vår lilla dotters julklapp till sin mormor, morfar, farmor och farfar. Fick idén på en förskola jag jobbade på nu innan jul. Där fick barnen göra sådana till sina föräldrar. Jag blev helt förälskad i texten! 
Denna handen blev dock lite misslyckad eftersom gipset blev lite för tjockt.
Man gör en saltdeg som man kavla ut och trycker ner en stor pepparkaksform. Sen får en liten hand göra sitt avtryck i den. Sen häller man bara på gips och låter det torka.
Texten har jag stämplat med vanliga bokstavsstämplar och svart stämpeldyna. Stämplarna köpte jag på Granit och dynan på Akademibokhandeln.
Här är en annan fin text jag skulle vilja göra något fint med. Kanske bara rama in den so den är nu i någon fin ram, jag får se. Hittade texten på Svenskt tenn. Dom har den på ett grytunderlägg. Superfin!
Tjipp!

Idag rök the amaryllis..

Julen försvinner mer och mer från vårt lilla hus. Idag klipptes de fina amaryllisen (hur böjer man det ordet???) av och sattes i vaser istället, resten blev kompost :)
Tjipp!

Ljussmycken

Jag har fått dille på ljussmycken.
Desse ljussmycken är från Zelected by Houze. Men man kan ju lika väl ta något smycke man har hemma och slänga runt. Tycker det blir himla fint med lite extra blingbling :)
Tjipp!

CARINAS MAIL!!!

Här kommer Carina Storms mail. Bara höra av er till henne om ni är intresserade av att se mer av hennes tavlor :)
[email protected]
Tjipp!

Mera tavlor!

När vi ändå är inne på "taveltemat" så ville jag visa denna...
Denna tavlan hänger i våran hall. Det är en kompis til mig som har gjort den som heter Carina Storm. Hon gör supermysiga och pyssliga tavlor som man kan specialbeställa. Jag sa bara vad jag ville att det skulle stå och lite vilken stil vi har sen fick hon fria händer. På denna står det: Välkommen hem till oss.
I LOVE IT! TACK CARINA!!!
Är ni också intresserad av att veta mer om Carinas tavlor så säg till mig så fixar jag hennes kontaktuppgifter :)
Tjipp!

Hej då julen...

Idag byttes XMAS ut mot HOME. Sorgligt men samtidigt lite skönt. Julen gick så himla fort att man knappt hann tänka.. Men nu ska det ändå bli skönt med lite "vår" haha...för den är ju verkligen på väg, eller?!
Både XMAS och HOME är från Zelected by Houze.
Tjipp!
Ps. Imorgon ska förhoppningsvis tavlorna komma på plats! Ds.

Ett annat tavelprojekt...

Dessa gjorde jag i sommras...
Jag köpte ramarna på Lagerhaus, då var de metalliclila. Jag använde vanlig svart sprayfärg och sprutade dem svarta. Supersmidigt!
Sen skaffade jag sån där broderiväv som man hade på dagis.. (ungefär den nivå jag klarar av) Lite nål och lite tråd sen var det bara att börja göra korsstygn.
Tjipp!

TADAA!

Här har vi dom! Vad tycker ni? Lite väl mycket ungkarl kanske? Jajja, dom får hänga där tills jag hittar något bättre eller får inspiration till något annat. Men för att vara mitt allra första "seriösa" konstverk så är jag ganska så nöjd :) Jag har till och med fått in två beställingar. YEEY! :) Är ni intresserade så är det bara att säga till. Behöver ju inte vara just den här texten utan något som ligger dig varmt om hjärtat. Min kära mamma vill ha en i lite snirkligare stil där det ska stå: Störst av allt är kärleken.

Hur har jag gått till väga då?
Man behöver:
- Taveldukar
- Svart färg
- En disksvamp
- Overheadplast (...eller vad det heter)
- En vass kniv
- Tejp
- Kartong eller skärbräda
Jag började med att leta upp ett typsnitt som jag tyckte passade i Word. Vad detta hette kommer jag inte ihåg nu, men gillar ni det så finns det i Word helt enkelt :) Sen skrev jag ut bokstäver i olika megasize storlekar. Men bara konturerna, annars går all skrivarfärg åt till första bokstaven...
Efter det klippte jag bort överflödigt papper runt bokstäverna och la ut dom på det sätt jag ville ha dom på tavlan för att se att det blev bra. Sen tejpade jag fast bokstäver eller ord på kartongen med overheadplast på, sen är det bara att börja skära ut. Detta moment måste jag medge var lite pilligt, men det gick. Kom på senare att man kunde ju skriva ut bokstäverna direkt på själva plasten. Inte lätt att vara smart jämt...
Sen är det bara att börja dutta färg. Mycket försiktigt! Hellre för lite färg än för mycket. Får man för mycket färg på svampen är det lätt att det rinner under själva schablonen. Jag ville ha en lite sliten look på det hela så jag duttade mycket försiktigt. Detta kanske låter pillrigt och tidskrävande men jag måste säga att det gick mycket smidigare än vad jag trodde det skulle göra.
Tjipp!

Dagens lilla tavelprojekt

Har idag provat på att vara lite konstnär hemma hos min mamma och pappa (=barnvakt). Fast konstnär kanske är synd att säga, jag har iallafall provat på att göra lite tavlor. Läste det senaste nummret av Lantliv igår och fick inspiration till tavlorna där. De är inte riktigt klara än, men här kommer lite bilder på själva pysslandet så att säga :) Slutresultatet får ni ser när de har kommit upp på väggen och man kan ju hoppas att det är snart ;)
Tjipp!
Lite lätt koncentrerad..Om ni nu tänker:

Då var det dags för mig...

Halli hallå!!!

Då var det alltså dags för mig att testa på detta med bloggelliblogg :)
Kommer skriva lite om sånt som jag tycker är kul, bl.a inredning och pyssel. Om jag är nått vidare bra på det återstår väl att se.

Tjipp!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0